BYTEN OCH RETURER

BYTESRÄTT

Vid byte till annan färg eller storlek betalar du endast returavgiften på 49 kr. Det går då även bra att utöka din beställning utan att extra fraktkostnad tillkommer. Skulle det vara något fel på varan eller på leveransen står vi för returavgiften.

ÅNGERRÄTT

Ingen affär är sluten förrän du fått hem och godkänt dina varor. Hos Foton får du som privatperson 14 dagars ångerrätt på varor för 400 kr eller mer efter det att du mottagit varan, förutsatt att du inte använt varan och att den returneras i oskadat skick i sin originalförpackning. Du har rätt att öppna förpackningen för att kontrollera att varan är felfri. Du har även rätt att ångra köpet om leveransen av varan är avsevärt försenad. För att utnyttja din ångerrätt, vänligen kontakta oss på info [at] fotonled.se inom ångerfristen.

Vi ber dig att returnera varan i samma förpackning som den anlände, försluten. Vid retur tillkommer en kostnad för returfrakt på 49 kr. Varan måste skickas tillbaka i väsentligen oförändrat skick. På det belopp som skall återbetalas har Foton rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning i den mån sådan värdeminskning beror på att du som kund har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa varans art, egenskaper och funktion. Returinstruktioner finner du i avsnittet om returer nedan.

Du kan ångra eller returnera din beställning från och med den dag du gör din beställning till och med 14 dagar efter mottagandet av dina beställda varor. Om du har debiterats för varorna får du en återbetalning som inkluderar fraktkostnaden och exkluderar returkostnaden på 49 kronor, om sådan returkostnad aktualiserats. Summan dras automatiskt från varuvärdet vi betalar tillbaka. Väljer du att behålla vissa varor och endast delvis returnera din beställning, återbetalas inte fraktkostnaden.

Om du vill ångra ditt köp eller returnera din beställning, ber vi dig att meddela oss detta skriftligen genom att skicka ett brev till oss, adress finner du på Kontakt. Du kan även mejla till info [at] fotonled.se. Du skall då ange ditt namn, din adress samt kundnummer eller personnummer. Det skall klart och tydligt framgå att du vill utöva ångerrätten. Alternativt kan du använda den standardblankett för utövande av ångerrätt som Konsumentverket tagit fram (se Ångerblankett). Oavsett vilket av ovannämnda sätt du använder, måste det skriftliga meddelandet vara oss tillhanda inom 14 dagar. Du har därefter ytterligare 14 dagar på dig att returnera varorna enlighet avsnittet om returer. Vi kommer att göra en återbetalning, företrädesvis med samma betalningssätt som du använde vid beställningstillfället (eller, om betalning ännu inte har erlagts för de aktuella varorna, se till att returen återspeglas i saldot på ditt konto), snarast möjligt, dock senast inom 14 dagar efter det att vi har fått ditt meddelande om ånger av köpet under förutsättning att vi har fått tillbaka varorna eller bevis på att du har skickat tillbaka varorna. Ett annat betalningssätt kan komma att användas för återbetalningen, under förutsättning att du godkänner en sådan ändring. Detta kommer under inga omständigheter att medföra några extrakostnader för dig.

Om du har mottagit en felaktig vara ska du omgående meddela Foton om detta och returnera varan i enlighet med avsnitt om returer. För varor som vi bedömer vara felaktiga gör Foton en fullständig återbetalning. Bestämmelserna häri begränsar inte gällande lagstadgade rättigheter.

RETURER

Foton garanterar en fullständig återbetalning eller, om du så föredrar, byte av returvaror i enlighet med avsnittet om ångerrätt, under förutsättning att alla varor returneras i samma skick som de var i vid leveransen till dig. Detta innebär att varorna inte får ha skadats, nedsmutsats, ändrats eller använts (annat än för att prova varan) och att eventuella lappar och etiketter är intakta.

Alla våra försändelser innehåller ett förtryckt returformulär som du kan använda om du önskar returnera en eller flera varor.

Lämna de varor du önskar returnera på ett utlämningsställe i Sverige.

ÅTERBETALNING

När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad återbetalar vi de belopp du betalat, inkl. frakt, förutsatt att du lämnar tillbaka hela din order. Inom 30 dagar har vi betalat tillbaka beloppet till dig.

GARANTI

Om de varor du har köpt är defekta, tillämpar Foton gällande konsumentlagstiftning. Om du inte är nöjd med dina varor på grund av uppenbara material- eller fabrikationsfel, inklusive skador som har uppkommit under transport – informera oss snarast om detta genom att använda det förtryckta returformuläret och returnera varan till oss.

REKLAMATION

Gäller det en använd vara, vänligen kontakta oss på info [at] fotonled.se.  Är paketet skadat, anmäl det på plats där du hämtar ut det. Är Innehållet skadat, vänlig kontakta info [at] fotonled.se eller ring oss på telenummer 010-7080 440.

FRÅGOR

Har du frågor om våra allmänna villkor är du välkommen att kontakta oss.

KONTAKT

Kontaktinformation: Foton Kundtjänst
E-post: info [at] fotonled.se

Telefon: 010-7080 440

BOLAGSINFORMATION

Lightronic AB är registrerat med säte i Stockholm.
Registrerat kontor: Sönderborgsgatan 2, 195 30 Märsta
Organisationsnummer: 556251-5907
Momsregistreringsnummer: SE556251590701

Sidan uppdaterades 2017-11-04.