OM OSS 

HISTORIEN OM FOTON

2015 fick vi en idé om att vår kunskap om LED borde gå att applicera på fotobranschen. Vi kontaktade en medarbetares vän, Linus Pettersson, som arbetar som professionell fotograf. Linus fotograferar framför allt porträtt och berättade hur han upplevde att det saknades bra alternativ för ljussättning som rymdes inom hans budget. Den septemberkvällen började vi forma vår idéer till något mer konkret. Det kom att bli Foton. Unik teknik, utvecklad i Sverige. Under två år arbetade vi på Lightronic med att utveckla vår LED-panel. Vi är stolta över det som har blivit vår första konsumentprodukt. Till vår glädje har responsen hittills varit mycket god. Vår målsättning är att kunna fortsätta utveckla produkter för fotografer. Vi vill rikta ett stort tack till Linus som är en stor anledning till att produkten blev av. Vi vill även tacka våra leverantörer som har hjälpt oss att ta fram komponenter till de första prototyperna.

–Jonas Hörberg, VD

FÖLJ MED FOTON

FÖRETAGET BAKOM FOTON

LIGHTRONIC

Lightronic AB grundades 2008 och bedriver verksamhet specialinriktad på området lysdiodteknik. Lightronic erbjuder såväl tjänster som färdiga produkter. Lightronic AB ingår i Dalco-koncernen där moderbolaget, Dalco AB, ett konsultbolag inom infrastruktur med fokus på projektering för järnväg. I Koncernen ingår även Dalco Konsult och Dalco Redovisning.

LED-MODULER

Hos Lightronic kan du köpa LED-moduler direkt från deras standardsortiment eller ta fram unika lösningar. I produkterna används enbart högkvalitativa komponenter. I kombination med mångårig erfarenhet av lysdioder och tillämpningar kan de erbjuda de mest pålitliga och optimala lysdiodlösningarna på marknaden.

KONSULTTJÄNSTER

Lightronics konsulttjänster innefattar konstruktionsarbete för framtagning av unika LED-lösningar. Detta kan vara helhetslösningar eller deluppdrag. Arbetet kan t.ex. innebära CAD-ritningar av kopplingsscheman och PCB-layout, prototypframtagning och monteringsarbete.

TILLBEHÖR

Lightronic erbjuder även tillbehör till LED-moduler, t.ex. elektroniska drivenheter, kablage och optik.